mandag 28. juli 2008

Bær

Jordbærtønna er ferdig med å produsere jordbær for i år. Nå produseres det bare utløpere. Noen har jeg tatt vare på og satt ned i pyramiden for forhåpentligvis å få flere røde delikatesser til neste år.


De hvite jordbærene gir oss enda bær og vil vel gjøre det til langt utover ettersommeren. De er søte og har 'rød' smak, merkelig nok.


Bæbuskene gir også bær. Rips ble plukket og spist på stedet av barna, mens solbærene fikk jeg høste selv. Denne sorten heter 'Titania' og er store og har mye smak.

Snart er vel stikkelsbærene modne også og bjørnebær, mmmmm *gleder meg*

Å ha bærbusker er barndomsminner for meg. Å ha muligheten å gå og plukke rett i munnen er noe helt eget, synes jeg. Jeg ville gi de samme minnene til mine barn.

3 kommentarer:

Paal Christian sa...

Nydelig med bær! Når vi kommer hjem fra ferie starter høstesesongen for oss. Bærbuskene våre er ennå så små at de ikke bærer mye, men heldigvis har vi familie med alt-for-store rips- og solbærbusker. Vi lager stort sett saft. I tillegg plukker jeg og safter bærene på søtmispel-hekken vår. De gir mye saft og fin smak sammen med rips. ...også blåbær da! Blåbærsaft må man ha. Om en drøy måned begynner soppsesongen, og selv om vi ikke har klart å spise opp alle glassene med hermetisert sopp fra ifjor (et gullår!!) må vi til å plukke mere. Syns hermetisering er den beste måten å bevare smaken i soppen. Har forsøkt både tørking og forvelling/frysing.

(... og i følge svigermor som har vært å sett i drivhuset som står der for seg selv er det "butikkstore" agurker der inne... man kan få hjemlengsel av mindre!)

moseplassen sa...

Jeg er helt enig i deg. Jeg har vokst opp med hage full av spislige ting, og det var det beste med hele sommeren :) Jeg er ikke så hissig på å ha nok til å safte og sylte, da vil jeg heller ha en masse ulike slag og kunne gå og spise og kose meg hele sommeren. Gjerne rett fra busken, eller lett preparert til dessert eller frokost. mmmmmm :D

Kathrine sa...

Bær-, frukt- og kjøkkenhage er noe alle burde ha. En trenger ikke ha så mye. Hjemme hagge vi så det mettet oss 7 i familien, nå har vi bare nok til å kose oss med.

Og nå har jeg tatt opp andre runde med nypotet. Det er godt det:-))

Fortsatt fin sommer til deg.