torsdag 22. april 2010

På jakt etter våren

Det er kalde netter og relativt varme dager, men hurra for drivhus. Jeg har ikke ekstra varme der, men plantene klarer seg bra fordet.
Agurk

Squash
Denne uken spirer både Squash og Agurk. Tomatene er ikke mye å rope 'hurra' for.


Jeg fikk disse frøene av min mann, kjøpt i Tyskland: Rabarbra i mange farger. Har sådd noen frø denne uken og er spent på spire-evnen og ikke minst, om disse er flerårige.I vinduskarmen inne blomstrer den røde Pelargonien og flere av de andre jeg har står i knopp. Egentlig burde jeg være så smart å knipe vekk alt av blomster nå for å få kraftigere planter, men jeg har rett og slett ikke hjerte til det. Jeg VIL ha blomster NÅ :)
.

I bedene ute er det stusseligere!


En stakkars Primula jeg plantet i fjor gidder såvidt å stikke hode over bakken. Her skal jeg visst være våken skal jeg rekke å se noe ordentlig blomstring.


Gulstjernene derimot er alltid å stole på akkurat som Snøklokkene. Ellers har jeg sett at Tulipanene er godt igang (ingen Rådyr her nei!), samt andre løkplanter.

Ellers er man vel litt vårslapp, slik som katta vår. Or og Hassel blomstrer fortsatt og jeg nyser og snufser. Jeg gleder meg ikke til Bjørka starter!

3 kommentarer:

AnneH sa...

Så fint at det spirer. Den rabarbra'en så spennende ut. Du får den sikkert til. Det er nok flere som har lyst til å gjøre som katta. Vårslapp er det vel noe som heter!

Blomsterguri sa...

Enig - hurra for drivhus! Det kommer seg nok med en viss fart det som gror ute også. Kan vi bytte katt - vår er ikke så vårslapp akkurat :-)

Mia sa...

Vilken stilig färg på Mangold ( grönsak), bladen kan du koka som spinat och stilkene smaker litt som sparris hvis du skreller og koker dem säges det, men störst av allt är väl prydvärdet, sä läckra att se på :)