fredag 21. august 2009

På jakt i hagen

Takk for kommentarer og trøstende ord i forrige innlegg. Jeg TROR det er bare EN. Jeg innbiller meg selv at den har haiket med bilen vår fra en gård i bygda (hvor det er plagsomt mye snegler) hvor vi sto lenge parkert forrige fredag...... Er det mulig tro? At den har haiket et par kilometer uten å dette av?
.
Vel jeg er jo skeptisk av natur og jeg ville sette igang tiltak i hagen for å finne ut om det er flere brune, heslige kryp! Hva gjør man da?? Jo, man serverer dem ØL. Jepp, ØL! Ikke lettøl, men ordentlig øl, Carlsberg øl, yummi.


.
En krukke med øl ble delvis gravd ned ett sted: Fangst: Åkersnegler i massevis. Nå har jeg flyttet krukken til mer fristende godsaker for brune snegler: Til en HOSTA. Imorgen må jeg sjekke igjen.
.
Men fule meg gikk på sneglejakt i CSI-stil i regnet i går kveld utstyrt med solid lommelykt, og når man jakter.... hva finner man da?

JO; PADDE! Jaiks!
.
Moroklumpen ble båret (av meg) til steinene ved dammen. Håpet var at han skulle forsyne seg av mygglarver og åkersnegler. Om han ble mett vites ikke, for han var borte igjen idag tidlig.
.
Og så må jeg legge til: Jeg så ingen brunsnegler i lommelyktjakten *smiler bredt*
.
En ting til å glede seg over idag:
En av Georginene blomsterer. Er den ikke vakker??

Som en strålende sol
Tre flotte oransje blomster så langt.

5 kommentarer:

Mia sa...

Georginen er flott, padden er bare lekker, brunsnegler er ekle, øl blir det nok på elvefestivalen imorgen.. den hadde helt sikkert benyttet seg av deg som svarttaxi, alltids greit med en gratistur :)

Kathrine sa...

Håper du ikke finner flere. Og håper nabohagene er fri for dem også.
Forresten så var det med en oldenborrelarve i planten du sendte sist. Tror det er St.Hans-oldenborre, for den andre lever vel ikke i Norge? Uannsett, den er kverket.
Og de Irisene jeg fikk av deg, har blitt så svære, men det ser ikke ut til at det blir blomster på de i år. Da blir det nok neste år:)
Flott Georgine! Det har jeg aldri hatt, kanskje noe å satse på:))
Ha en fin helg, vi er på vei til hytta og kantarellplukking.

:)

ChatrinesLiving sa...

Uff... Snegler er jo bare ekle!!
Jeg er i grunnen veldig glad de ikke har klart å krype til tromsø enda:)
Da jeg for noen år siden bodde på Nøtterøy var det rikelig av de små ekle dyra.

Håper de forsvinner fort fra hagen din.

Go helg til deg!
Klem fra Chatrine:)

Sigrun sa...

Æsj de er så plagsomt ekle di sneglene. Der vi bodde før krydde det av dem men her vi bor nå har jeg fortsatt ikke sett nin! Puuuh

Lykke til! Klemz

bodil sa...

Hei.Tusen takk for hyggelig komentar i bloggen min.Må si att du er veldig flink med hage og blomster.Håper att du blir kvitt sneglene.Ha en riktig fin Lørdagskveld.Bodil