lørdag 8. august 2009

En lang skogstur idag også

Har vært på en tre-timers skogstur og ble overveldet av alle sommerfuglene på min vei. Ikke lett å ta bilder når de flagrer fort imellom, men noen blinkskudd ble det da.


Vanlig blåvinge - Polymmatus icarus.


Dagpåfugløye - Inachis io
.


Sørgekåpe sett fra undersiden av vingene. Denne var diger og nesten 'tam'.

Sørgekåpe - Nymphalis antiopa
.

Sitronsommerfugl - Gonopteryx rhamni
.

Fløyeslsbrun ringsommerfugl - Erebia ligea
.
om du klikker på bildene, blir de større.

5 kommentarer:

Laila sa...

Takk for oppdateringen ang. storhjelmen, ser jo nå at blomsten på riddersporen er annerledes. Jeg så bare at bladene er like, fint å få vite hva man har.
Nydelige sommerfugler, har et nesten maken bilde av sitronsommerfuglen, det er så koselig å ha de rundt i hagen.
Klem Laila

Heidi sa...

Så flotte sommerfuglbilder! Og ekstra artig at du har med de latinske navnene da. Hilsen Heidi (entomolog) ;)

ChatrinesLiving sa...

Så flotte bilder!
Jeg har ikke sett annet enn møll i år...

Joda, alle mine 5 roser lever i beste velgående så langt:) Hurdalsrosen er allerede avblomstret, flammentanzen har "tusner" av knupper og har vokst over en meter bare i sommer, å det til tross for at den er plantet i nord/øst... New dawn stortirives også. Men så har jeg et par som ikke trivdes i nord, de er nå flyttet til sør å ser ut for å komme seg godt. Men nå må de sette nye røtter, så der er ingen knupper i år. Tror de kommer godt neste året:) Jeg vet ikke om det har noe å si, men hele tomta mi var engang en potet-åker, blandet med litt leire og selvfølgelig sjøluft. Det er meitemarker overalt og blomster og gress vokser som "ugress" kansje det har noe å si? Kansje bonden som drev her engang passet godt på jorden sin, ikke vet jeg... Men så "go-snakker" jeg jo med rosene daglig;) hehe Kansje er det der mor di skortet...eh... hehe. Men hun kan godt prøve på nytt, med MYE go-snakk til rosene:)

Hos meg er det heller ikke mye verken sying eller strikking... Jeg har aldri slik lyst sommerstid, men det blir garantert noe nytt på pinnene til høsten, så der er det ingen fare.

Maling er jo flott det også! jeg har malt i allefall 30 liter denne sommeren, å flott blir det gitt! Du må bare gjør som meg: 10 mnd håndarbeide og 2 mnd pause. Så til høsten så bare popper ideene opp igjen og man har lyst å lage alt mulig:)

Ja her venter jeg stor innrykk, og der er bare kos! Gutten kommer hjem med sine besteforeldre på far siden. De skal campe her ei eller to uker. Så kommer Ine med bilen, ehh.. Så kommer kjæresten stefar også gitt... her blir det leven:) Vel, nå skal du se: Mine barns pappa døde for 12 år siden, men vi er som familie med pappaens foreldre (og de andre søskenene hans), Så har jeg ny (for noen år siden) kjæreste. Så kommer hans familie, så kommer helt sikkert mamma også. Hun er jo så nyskjerrig, vettu;) Så i "min" familie så er vi plutselig blitt veldig mange gitt... Å ja, alle kommer på samme tid, som de alltid pleier:) Heldigvis så liker de hveranre alle sammen. "guds løkka" som dem sier her nord:) hehe jeg ler litt:)
Nå er det bare å vaske badet og håndklær nok til dem alle:)

Puh, tvi tvi... Kos deg i malingen!

Klem
Chatrine:)

sol sa...

Flotte sommerfuglbilder! Ha en fin søndag :)

Hanne sa...

Skikkelig blinkskudd!