torsdag 6. august 2009

Nye overraskelser

Eller nye oppdagelser, kanskje? I alle fall fant jeg at den Klematisen jeg trodde hadde dødd under flommen likevel har klart seg og viser sin første blomst. Men SÅ ble jeg i tvil igjen fordi denne ligner da slett ikke det jeg trodde jeg hadde kjøpt:

Denne kjøpte jeg i april på Plantasjen (trodde jeg): 'Piilu'.
.
Jeg tar nemlig bilde av alle etikettene på plantene jeg kjøper så jeg kan notere meg dem på plantelisten i ro og fred siden.
Og denne blomstrer nå:
Den ligner jo ikke det grann på den på bildet over! Så hvis det ikke er Piilu, hva er det da?
Har vel hørt mange har klagd på feilmerking hos Plantasjen, men dette var skuffende.
.
Andre forandringer som er mer ventet: En Hortensia som var blå i fjor ble rosa i år. Det vet jeg jo er pga surhetsgraden i jorda og her er tydeligvis jorda ikke så veldig sur.
Nydelig er den og busken er stor og kommer med drøssevis av klaser - Hurra!
.
Jeg trodde jo heller ikke at det skulle bli mais etter flommen som fløyt over plantene våre, men jammen kommer det kolber på hver eneste plante som står igjen. Oppdatering over mengden kommer vel når vi har høstet en gang :o)

6 kommentarer:

Sylvia sa...

Det er nok en "Piilu" du har. Så vidt jeg vet, blomstrer den to ganger. I det første floret har den doble, eller fylte blomster, mens den i det siste floret har enkle (slik som på bildet). Er nesten helt sikker på at dette stemmer. Sjekk det ut. :)

Kathrine sa...

Har ikke peiling på den klematisen, men fin likevel:)
Handler lite på plantasjen, de har så dårlige planter til mitt klima. Mye av de kommer fra Danmark(muligens tyskland)og da blir det litt for skralt her.

Vi hadde en flott tur i Lofoten forresten. Kjørte forbi en butikk/tettsted med B-navnet ut til Eggum rullesteinstrand. Er det på den plassen du vokste opp? Du så flott!! Jeg har lagt ut bilder på fotobloggen min. Det ble dessverre altfor liten tid, men nå er vi blitt temmelig gira på en tur til. Om det blir til neste sommer, vet vi ikke, men alt blir nå litt knuslete etter og ha opplevd Lofoten:)
Så er jeg høst- vintermenneske,det lokker veldig i februar/mars:))
Glemte og igjen alle tipsene til utskriftene som du sende meg, men mye ble husket og notert. Til kjempegod hjelp for oss:)

Naboene bort i gata, har mais. Ser så herlige ut. Kanskje til neste år? Godt de overlevde flommen til deg. Ha en flott kveld!

:)

Landliv sa...

Det høres logisk ut som Sylvia skriver - og den er jo nydelig!!

Tonerose sa...

Så deilig med mais!! mmmm!! :o) jepp, ville inn og skrive til deg at jeg har lest at den blomstrer to ganger, tidlig med fylte blomster, deretter mer sparsomt med enkle blomster senere i sesongen. Har nemlig hatt veldig lyst på denne selv, iogmed at den tydeligvis skal blomstre ganske mye iløpet av en sesong! :o)

Var kjempesøt blomst nå også,(selv om den ikke er slik som på bildet) så jeg sier som brumm - ja takk begge deler! :o) ...tenkte ta meg en tur på plantasjen i dag, kanskje de har den der! :o) ...terminen var i går, og enda ingen baby, så da må man jo få tiden til å gå.. :o) Er så masse man ønsker seg av planter, men glemmer alt så fort man er på hagesenteret. Så nå har jeg begynt å skrive meg ønskeliste! :o)

Ønsker deg en fantastisk fredag!! Håper du får en herlig helg i den flotte hagen din!

ChatrinesLiving sa...

Heihei Marita!

Nå har jeg studert hagen din leeenge. Hærligheten så mye vakkert du har! Jeg måtte le litt da du skulle kvitte deg med "valmue-skogen";) hehe for jeg prøver jo å få en skog. Le gjorde jeg slett ikke da jeg så den begredelige overfloden... stakkar dere! uff å uff... Men det ser nå likevell ut som det meste har klart seg.
Hos meg er det sommer for føste gang på flere år, jippi! selv om jeg plantet litt i fjord, så vil jeg si at dette er mitt første år i egen hage. Jeg har ikke akkurat i overflod av planter enda, men det kommer seg, og jeg lærer stadig. Jeg har faktisk aldri hatt hage før, men det lover bra. Hagen er ikke på mer en ca 300kv, med mest plen i øyeblikket. Der skal nok bli mye etterhvert. At vi har hatt opp mor 30 grader de siste uken har gjort godt for blomstene, de tror de er i syden nå;)
Jeg er forresten stadig innom bloggen din å leter etter navn;) hehe. Neste prosjekt er å tegne ned hagen og navngi alt som er (litt demens her avogtil...) Alt blomstrer nå, tilogmed rosene. I år var alt veldig sent ute, men når det kom, ja da kom alt! Til uken skal jeg ta meg en tur på plantasjen og se hva go-biter jeg kan finne.

Som du skjønner så er jeg ute hele tiden, ja bortsett fra når jeg sover eller er på jobb. Bloggeingen blir det så som så med, men det får heller komme når kulda kommer tilbake. Å det kan gå fort... uff... Dette året har vi hatt kaldt 6,5 mnd til nå... Så det er bare å nyte alt man kan. Man får mye til å vokse her, men om man er som meg ja så er dette fullstendig feil sted. Jeg vil jo ha sommer mesteparten av året. Mulig jeg må flytte på meg etterhvert gitt;)

Kos deg masse å ha en flott helg!
Klem fra Chatrine:)

anne - moseplassen sa...

så artig at det ble mais lell da :)

Anngående klematisen så har jeg også hørt noe tilsvarende det sylvia skriver, så du får vente i spenning til neste år.