tirsdag 11. august 2009

Ta en potet - igjen!

Husker du jeg satte 6-7 poteter i våres? Vel, idag tenkte jeg å titte under rota og dro opp en kvast. Først bare litt....men man må jo grave godt ned for å finne de som er store! Og der var det mange i ymse størrelse.


Tre potetgress ga 3 kg avling. Jeg venter med å ta de fire neste kvastene til jeg har bruk for mer. Men et godt råd: Sørg for å få opp all poteten, ellers kan det vokse potet overalt til neste år.
.
Hadde det bare vært mye mer av disse hadde det blitt en god dessert, men ikke var det mange og ikke fristet de heller sånn med en gang. Bringebær bør vaskes/skylles før spising. Disse var det bittesmå dyr oppi *urk*

.
Men jeg må jo vise kjempetomaten jeg høstet idag. Har mistanke om at det er en "siamesisk tvilling (eller trilling)". Kan man si det om grønnsaker da tro? Vel, rar er den i alle fall.


.
Noe annet som absolutt er spiselig, men ikke ennå: Sitron.
Jeg satte noen stener ned i en potte med plast over for et par måneder siden og glemte hele greia, og se hva som har dukket opp over jorden.Potta skal få komme inn i stuevinduet senere i høst før drivhuset stenger ned.

5 kommentarer:

Knitgirl sa...

Så store poteter du har fått! Mannen klart ikke å dy seg og dro opp litt i går are for å se, men de var pittesmå så vi må nok vente en stund til. Ellers mye godt hagen din, tomater kunne jeg godt tenkt meg å ha, jeg har kun ruccola og sukkererter som er spiselig i år...

Kathrine sa...

Så flotte poteter! Og for en tomat! Forresten så har aldri jeg fått opp alle småpotetene her, vi har litt overalt. Mye i komposten og.

:))

LindaQuilt sa...

Det er skjønt med grønnsker fra egen hage!
Jeg har stor hage og tusenvis av snegler, iberiasnegl, så jeg har gitt opp. Virkelig frustrerende at sneglen spiser f.eks av jordbærene mine. Jeg syns det blir for mange foranstaltninger for å selv få glede av egne grønnsaker til at jeg orker å holde på med det.
Men vi har rips, og skal skaffe oss et par nye plommetrær :-)

anne - moseplassen sa...

tøff tomat!
Egendyrka poteter er jo lettvint, men tror du jeg satt noen? neeeeeeida...

Hanne sa...

Det var litt av en tomat! Og poteter er jo alltid artig, og du fikk jo mye ut av bare 3 ris. Vi har ikke høstet potenene enda, jeg tror mine godt kan stå litt lengre. Vi har heller ikke mye, det stoppet litt opp med kjøkkenhagen i år, så det er bare en rad med poteter. Men jammen vil de bli eksklusiv.