mandag 26. mai 2008

Hagedam og Loppisfunn

Jeg har lempet stein i helgen og forandret litt på inntrykket ved dammen vår. Vi flyttet fiskeskulpturen frem, der kommer det lys etterhvert.

Iris har jeg mye av i hagen og noen har jeg satt oppi dammen og noen har jeg flyttet i bakkant. Der kan den få lov å spre seg litt.


Rundt dammen er det mest stauder av typen steinbedplanter, noen sommerblomster har også fått bo der.Og enda har jeg masse mer stein å legge her og der.
-
I Bragernes kolonihage var det planteloppemarked idag. Jeg har aldri vært der før og visste ikke veien opp, men fikk med mannen min som er like begeistret for hagearbeid som meg.

Dette kom vi hjem med:

Hvite jordbær (visstnok)Kastanje, Gulltvetann, Japanlykt og Veronika.
-
Mens jeg luket og flyttet planter, fant jeg en ekte Liljekonvall. Jeg husker jeg plukket sånne ifjor. En av dem fikk røtter så den plantet jeg ut og sannelig blomstrer den ikke i år!

Liljekonvall - Convallaria majalis

4 kommentarer:

Kathrine sa...

Ser du er igang med dam du og:) Flott! Og iris i vannet også. Har du mange slags iris eller? Jeg begynner å få endel, men ikke mange kan settes så vått da.
Liker så godt bladene i buketter, de strammer opp så flott.

Ha en fin kveld:)

Solveig sa...

Har kost meg med hagebloggen din. Er nok ikke så flink som du er, men jeg koser meg når det blomstrer. Så mange fine planter du har.

Anonym sa...

Så fint det blir rundt dammen. Lurer på om jeg skal prøve Iris i balja mi jeg også... Forøvrig så er jeg veldig fasinert av den fiskeskulpturen din. Kjempelekker!

Marie sa...

Eg storkosar meg her hos deg! Så fint det blir rundt dammen. Kvite jordbær var spanande, det har eg aldri høyrt om før.

Eit lite tips; kastanjetre må du ikkje plante for nær huset og heller ikkje sånn at det skuggar for utsynet. Kastanjetre blir veldig store og vide. Eg har fleire gamle kastanjetre, veldig vakre tre.

Ha ein fin kveld og fin onsdag :)