søndag 18. mai 2008

Epler og pærer...

...henger på trærne *nynner*

Men først blomstrer de. I hagen vår var det sikkert 10 epletrær da vi flyttet inn. Nå har vi to gamle epletrær, ett pæretre og to nyplantede Morelltrær igjen. De gamle plommetrærne måtte gi tapt for gravearbeidet ifjor vinter, dessverre.


Eple. Aner ikke hva arten heter, men det blir masse, kjempegode epler!Pæreblomst. På dette treet blir det mest blomster, sjelden frukt å spise. De som kom ifjor datt ned før de var modne.
-

Dette står ikke i hagen vår, men i skogen opp mot kirken. Lurer på hva det er?
Edit: Og med god hjelp igjen av besøkende har jeg fått rede på at det er Svarthyll - 'Sambucus nigra'.
-

En Syrphidae, vanlig blomsterflue, pusser pelsen sin i le for regnet igår. Utrolig hvor nært jeg kunne gå motivet med kameraet. Den satt like rolig (og kald antagelig)

3 kommentarer:

Tuja ! sa...

Heija:-)
Sååå mange fine blomster du har i din hage. Her er det bare tulipanene, liljene og småhjertene som blomstrer. Staudene står og hutrer og fryser i den kalde nordavinden som vi har så mye av i mai. Så spnnende med frukttrær i hagen, tenk og kunne høste epler og pærer fra egen hage. Det blir spennende å følge med utover sommeren.
Ha ei fin uke :-D

Kathrine sa...

Hei. Det ser ut som du har Svarthyll i skogen ja. `Sambucus nigra L. Caprifoiaceae`Ellers kan det være Rødhyll, nær slekning. Du ser det når bærene kommer.

Flotte frukttrær med blomster. Her er akkurat plommetreet ferdig blomstret.

Ha en flott dag:-))

Hanne sa...

Så fine bilder. Tror også det er svarthyll. Den kan jo lages vin av. En nabo av meg dyppet blomsten i pannekakerøre og frityrstekte den i olje. Det var en spennende og veldig annerledes smak og konsistens.Ha en fin uke