tirsdag 13. mai 2008

For mye og for lite

Sånn er det ofte i hager, ikke sant; Noen planter har man for mange av, andre alt for lite. Hos meg har jeg alt for mye Markjordbær. De vokser overalt og innimellom. Egentlig helt greit for den er lett å luke. Men belønningen er stor når man finner gode, saftige, søte markjordbær under lukingen hele sommeren igjennom *hehe* Moseplassen viste frem sine Markjordbær i går.

Markjordbær - 'Fragaria vesca'

Vanlige jordbær, denne heter 'Fride', er begrenset til tønna si. øøøøøh -nesten helt sant. Den har jo også hatt sine utløpere og spredd seg litt til plenen, men heller ikke plagsomt (ennå)


'Fride'
---

Løytnantshjerter, derimot, har jeg alt for lite av. Jeg trodde roten min var gått tapt under en hurtigvoksende Ask, men fant den idag og grov den frem. Satte den ned i halvskyggen ved Irisen og håper den vil trives og formere seg. I bloggen til Tintin kan du se hennes hvite Løytnantshjerter.

Småhjerte - 'Dicentra formosa'

EDIT 14/5: Dette er ikke Løytnantshjerte som jeg trodde først, men Småhjerte (Dicentra formosa), noe en oppmerksom og flink leser har gjort meg oppmerksom på. Tusen takk Kathrine. Godt å ha eksperter å støtte seg til :o) Feilen er rettet og Tintin har tilbudt meg en rot med Løytnantshjerte også - Hurra!

3 kommentarer:

Kathrine sa...

Hei. Dette må vel heller være Småhjerte?Dicentra formosa. Jeg har begge deler, både småhjerte og løytnanshjerte. Hvit og rød.
Småhjerte er fin som bunndekker imellom tulipaner og stauder.

Markjordbær vokser over alt her og. Nam! Men de må begrenses, så de ikke tar helt over.

Ha en fin kveld:)

moseplassen sa...

mmmmmmmm-markjordbær :)
Nam-nam! Takk for tilbudet om planter, men jeg tror jeg har så det holder :D I allefall for i år..

Ja, jeg tror nok også at Kathrine har rett, det er nok småhjerte, eller muligens fenrikshjerte du har der. Men den er nydelig da!

chatrine sa...

Heihei!
Tusen takk for info om mine plen-frø. De hadde ikke begynt å spire før snøen kom, og i følge mamma er det ikke særlig frost under sneen heller. Om alt skulle "gå i vasken" er det vel bare å få sådd på nytt... Ergelig med all den sneen. Dette året er vinteren laaaang, egentlig pleier det ikke være særlig snø, annet noen noen hauger etter måking. Nå er det jo helt vilt! Å mer har det melt, til fredag skal det visst kommer mere av det hvite... jeg blir jo gal her...

Dine blomster har jo kommet godt! Smule misunnelig på hagen din ja!!!

Nyt den, og ha en super dag!
Klem fra chatrine:)