torsdag 30. juli 2009

Rødt og pent

Høysommeren er over og den 'verste' blomstringen er også over, men dog ennå litt å glede seg over. Rødt, selvsagt.

Høstfloks 'Phlox paniculata ' strekker seg opp ved siden av Dagliljene.
.
Arendspir 'Astilbe arendsii' strutter i rosa ved drivhuset.
.

Gravbergknapp - 'Sedum spurium'
.
Engnellik -'Dianthus ’Pretty surprice’. Fått av ei venninne til bursdagen min i år. Hagegaver er gaver midt i mitt hjerte.
.
Rådhusvillvin - 'Parthenocissus Tricuspidata'.
Er veldig fornøyd med å ha fått til denne. Den ble plantet for tre år siden og sto og sturte i to år, men i år har den virkelig kommet seg.
.
Jeg fortsetter å sanke frø.
.
Noen fortalte at frøkapslene til Valmuene var litt for grønne ved plukking. Ja, det er helt riktig. Normalt sanker jeg frø når hamsene er brunlige og tørre, men hvis jeg lar disse tørke på stilk så får jeg det sånn igjen:
En forferdelig Valmueskog!
Jeg prøver febrilsk å bli kvitt alt dette og røsker opp etterhvert som det vokser til. Nå etter avblomstring har jeg fått fjernet ganske mye, men ser at det titter opp nye planter for neste års valmuemareritt. HJELP

3 kommentarer:

Mia sa...

Ny lærdom for meg. Frøn kan oppbevares i kaffefilter, så lurt!! Men når kan jeg så staudefrøn, kan jeg gjøre det nå, pottene skal vel stå ute over vintern eller?? Jeg har lyst på flere digitalis blant annet, er det for seint å så nå?? Dette kan jeg virkeligen inget om.. leser at folket der ute har begynt bestille frøer far Impecta, er det for å så nå eller til neste år? har mange sorter på min ønskeliste etterhvert..

anne - moseplassen sa...

*ler*
genial valmueskog :D

LindaQuilt sa...

Jeg har blitt inspirert av å kikke innom bloggen din - har selv begynt å se litt på min egen hage, og har begynt å tenkt nye muligheter til tross for store mengder brunsnegl. Vet at kluet ligger i det å velge sorter som brunsneglen ikke vil ha.