søndag 5. juli 2009

Katastrofehage (obs: Sterke scener!)

Etter varme dager kommer som regel tordenvær og regn, så også i natt! Var oppe kl. 4 fordi det lynte og tordnet over huset vårt og det bøttet ned. En halv time senere kom naboen og ropte: Kom å se!

Og se selv da.


Amazonas look-a-likeDrivhuset er godt fundamentert og sto godt imot. Bare litt ekstra vanning der inne.


Her er det naturkreftene som rår!


Sett ovenfra riksveien. Hagen til naboen vår fikk hard medfart også.
Bildene ble tatt kl. 5 i natt.


The day after. Søle ligger igjen. Jeg har nok mistet noen planter, men jammen har det ikke kommet noen nye rekende nedover også *hehe*

Klokka seks hadde fire karer klart å grave tilstoppet materiale ut av kummen slik at vannen kunne renne rett vei: Gjennom rør, men skadene var jo allerede skjedd. Og det var ikke verst med hagene våre.

Vi var mest redd for eksplosjon i trafokiosken, veien til byggefeltet ble gravd ut, en bil ble fylt av vann, flere kjellere ble fylt med vann, en nabo skulle ha bryllup hjemme idag..... uff - listen er lang.

I tillegg skadet jeg foten min stygt da vi skulle flytte campingvogna som sto utsatt til, et hendelig uhell, men det gikk bra, tross alt. Ikke brudd, bare forferdelig hoven og blå.
Har tilbrakt 5 timer på legevakta. Mange ulykker i Drammen i dag, dessverre.

15 kommentarer:

Be-ty sa...

Dette er helt utrolig, her sitter jeg fire mil unna og har ikke merket noen ting! Jo, det har regnet her også, men bare så pent at jorden har kunnet suge til seg vannet - sånn at vi nok snart må klippe gresset igjen. ;)

Knitgirl sa...

Å så fryktelig trasig med hagen...Og foten din så jo helt forferdelig vond ut. God bedring!

Marianne G sa...

Dette var triste bilder. Godt at du ikke brakk foten i det minste. Men det tar vel tid å få hagen i orden igjen. :-( Riktig god bedring med foten.

Anne-Ruth sa...

Huff og huff!!! Det blir nok litt av en ryddejobb nå ja. Og den foten din ser ikke god ut, håper du blir fort-fort bra igjen!

Anonym sa...

Ble virkelig lei meg når jeg ser
hvordan det har gått med den koselige
hagen deres. Foten din ser heller ikke veldig fin ut. Ønsker dere lykke til med arbeidet som venter.

Anonym sa...

Huff, dette var en actionfylt dag for dere der borte. Vi merket jo litt regn, på motsatte side av Oslofjorden, men ikke i såpass strie strømmer. Dette var jo slikt de viser i nyhetssendingene på TV. Håper foten din bedrer seg raskt og at hagen tålte alt flomvannet, at (driv)hus og annet ikke ble ødelagt og at hjemmebryllupet hos naboen gikk seg til!

bentesin sa...

Huff så trist og se den fine hagen innvandert av vannmasser og det som følger med.Ønsker deg lykke til med opprydingen og god bedring med foten.Helt utrolig hva naturkreftene kan få til og gjøre.

Sjarmtroll-Unni sa...

Au og huff og huff og fy! Stakkars deg det så ikke godt ut.håper du blir fort bra igjen!
Dette var sterke bilder vi ikke ser så ofte på mine kanter. Helt utrolig at det går an! Får håpe det kom noe fint rekandes på ei fjøl da iallefall ;)
God bedring og lykke til med opprydningen.

Klem,
U9

Fidus sa...

Det var kjedelig! Vi slapp unna med bittelitt vann i kjelleren, rabarbraen har blitt flat, grus fra oppkjørselen har flyttet litt på seg- og det er det. Men, for et vær!!!

Kathrine sa...

Kjære vene! Dette så ikke særlig bra ut, hverken hage eller fot. Får håpe det går seg til:)

:))

Anonym sa...

Huff, dette var jammen et trist syn:-) Ikke noe kjekt å våknet opp til dette synet..... Håper det går bra med foten din og at dere får hagen i orden etterhvert! Nei, vi vil ikke ha regn, det regner her i Halden også :-( Ha en god uke og god bedring med foten!!

Mia sa...

Huff, jeg har stått på konnerud og sett de svarte skyene dere har hatt i Lier. Så hemskt!! Og foten, aj, aj. Her jubler jeg for mine millimeter, nå fikk jeg dårlig samvittelse. Jeg har selv opplevd detsamme 2 ganger men etter langvarig krangel med kommunen har det nå fixet kummen som var problemet.Ps, jeg fikk sist gang dekket skadene i utearealet av forsikringen, ta å sjekk din forsikring, kanskje har du noe der..

Tonerose sa...

Off, dette var ikke moro! Utrolig trist når været tar såpass av, også den nydelige hagen dere! Takk og lov at været ikke skadet huset, drivhuset etc - men jammen er det nedtur med alt som blei skylt avgårde i hagen! Ja, hør med forsikringa; hos mamma fikk de dekka en del da garasjen etc blei stående i vann!

Her har det bøtta kraftig ned, og lyna og tordna; er redd de fleste har fått noe vann inn i kjeller'n her.. Men hagene er foreløpig bare skikkelig våte, står ikke masse vann sånn som det gjorde hos deg. De sier det er meldt skikkelig regn hele uka, håper det ikke blir så voldsomt!!

Riktig god bedring med foten din, det ser ikke godt ut nei!! ...husk å ta det rolig så den klarer å hele seg, ikke start med hagen riktig enda! :o)

Skal vel ikke så masse til, men håper alt lyser opp utover dagen for dere!! Utrolig trist start på dagen..

LeKaQuilt sa...

Å den foten din ser ikke god ut! Godt det ikke var brudd. Ønsker deg god bedring!! Trist å se hagen sin sånn. Katastrofeområde,ja !!
Her hos oss var nedbøren bare velkommen, vi har ingen kummer i nærheten og vi ligger litt i en høyde. Gårdsveien fikk litt medfart, med ikke på langt nær så ille som hos dere. Håper hagen din kommer seg uten alt for mye arbeid. Håper du får sydd litt da, der du sitter med foten på en skammel !!

Farmors sa...

TAKK FOR HYGGELIG BESØK!
Stakars deg! Du trenger jo virkeig en god fot når du har så mye å ta fatt på i hagen. Virkelig imponert er jeg over din hageglede! Fantastisk så mye forskjellig du har, jeg har hatt meg en lang vandring hos deg skjønner du. Tidligere sådde jeg alt av sommerblomster selv hvert år, de siste årene har jeg liksom ikke hatt tid. Det er nok alderen som gjør sitt tenker jeg, rekker ikke så mye som i tidligere tider. Men jeg drømmer om å få tid til litt mere hagestell, for jeg elsker det!
God bedring med foten!