søndag 26. april 2009

Innkjøp og hagearbeid

Når man gjør innkjøp, kjøper man seg også mer 'arbeid', men et koselig arbeid! Så fort sola varmer litt MÅ jeg liksom bare innom et eller annet plantesenter for å 'myse'. I går ble det ikke bare mysing, men litt handel også. Og senere oppdaget jeg at det har åpnet et nytt hagesenter i bygda! Gjett hvor jeg skal idag??! *haha*
Dette kom jeg hjem med:
Sandgyvel - Cytisus praecox ’Allgold’ (Gul)
Markdekkerrose - The Fairy
Rhododendron -Morning red
Kubjelle - Pulsatilla Vulgaris
Klematis -Piilu
Stemor
Pelargonia


Nederst i hagen er det skyggefullt og sur jord. Her trives nok Rhododendron godt. På venstre side av plantene skal det settes ned en mur av sprengstein. Dette området i hagen er ikke så mye brukt, så jeg tenker det er greit å ha en 'miljø' av ulike planter og store stauder der.

Kubjelle - Pulsatilla Vulgaris er en skjønn vårblomst.
Hjertebergblom - Bergenia cordifolia er flott også i knopp.
Drivhuset fikk også oppmerksomhet igår: Jeg plantet ut tomater og salat og plantet om minisolsikker i større potter. Borti hjørnet ser vi at druene har begynt å skyte. Jeg har vannet sparsomt til nå og venter med gjødsling til alle bladene har kommet.
Vår flinke datter maler terrassen. Hun liker å holde på i hagen sammen med oss.
.
Og så kom jeg på en ting som en eldre dame sa i et hageprogram på tv: Der det er en ledig jordflekk, er det også plass til en ny staude.
Damen hadde DEN nydelig hagen med utallige stauder tett i tett, og hun luket aldri for det var aldri plass til ugress heller! *drømmer om sånt*

2 kommentarer:

Mia sa...

nytt hagesenter i Lier. Supert!!! Hvor ??? er stort som plantebørsen???Kan du ikke gi en rapport etter dagens botanisering :-)

Kathrine sa...

Helt enig:Der det er ledig jordflekk...Og flink datter du har. Her er det sønnen som trår til. datteren har grodd fast i litteraturens verden.

Vet du? I år har hagearbeidet og besøk til gartneriet vært håpløst. Hagen er flott den, og egentlig trenger en ikke mere heller, men noe skar seg her i vår. Masse annet som har tatt så mye tid, at tiden har blitt borte. Gå rundt og fotografere kan en alltids gjøre, men..
Kommer sterkere tilbake iallefall. Og plantene jeg fikk av deg, vokser herlig!

Ha en fin siste apriluke:))