mandag 25. mai 2009

Humle, humle og humle og litt annet som blomstrer

Jah, noe skal man jo overskrifte med *ler*
Prakthumleblom er nøysom og den blir bare vakrere og større for hvert år. Bak ser man Duppesoleien fra mors hage i nord.


Enghumleblom fra Kathrinehagen. Jeg er så glad for denne; Den minner meg om mammas hage denne også. Jeg fikk den i fjor og den har vokst seg omfangsrik og skal få flytte til et staudebed hvor den kan får bre seg.
Denne humlen har kræsjlandet i et jordbærblad og var nok litt fortumlet da jeg kom snikende innpå med kameraet mitt :o)
Gulltvetann - Lamiastrum galeobdolon
Innkjøpt i fjor, plantet og trives godt ved dammen.
Ekte Liljekonvall i hagen. Jeg plukket en liten bukett for et par år siden og den utviklet røtter. Tok en sjanse og plantet de ut i hagen og jammen slo de ikke ordentlig rot!

3 kommentarer:

Anne sa...

Masse flotte blomster. Pass imidlertid på at ikke liljekonvallen står et sted hvor den overtar jorda helt med sine finvevde røtter.

Kathrine sa...

Er ikke Duppesoleie flott! Og jammen blomstrer enghumleblommen din ja. Koselig:))
Eneste jeg ikke har av disse du har her, er gulltvetann. Men lurer litt på liljekonvallen min. Flere som påpeker dette med røttene. Men nå har jeg så mange fæle planter i hagen fra før, så det går vel bra. Tror ikke hestemynten liker å ha den i nærheten, og blodstorkenebben er borte tror jeg. Ellers trives den blant skogskjegg og riddersporene. Mulig det er trikset, at den får stå ved sterke planter. Vakker er den, liljekonvallen:)

Ha en flott uke!

Sølvi's blog sa...

Prakthumleblom - så lærte jeg det også. Har hatt en slik i mange år, håper den komemr igjen i år også - da skal den få seg en bedre plassering - tror jeg!