fredag 29. mai 2009

Det blømer

Haging med kamera er helt meg. Jeg er avhengig av å ha på klær med lommer sånn at jeg kan ha kameraet på meg hele tiden. Ofte lurer jeg på hva naboene tenker om meg når jeg sniker meg rundt og på alle fire bakimellom for å få tatt best mulig bilder? Tipper de rister på hodet!
.
Idag ble det bilder av både blomster og småkryp. Krypene skal jeg vise siden når jeg har funnet ut hva de heter.Dette er Valurt, en avlegger jeg fikk av Kathrinehagen ifjor. Iår har den bare 'tatt helt av' og blitt skikkelig høy og flott bak dammen. Antar den sprer seg.


Valurt - Symphytum officinale


En liten Forglemmegei har sneket seg plass ved dammen.
.

Dette er nordsiden av drivhusetveggen vår. Det er gode vekstvilkår her og mysteriumet mitt med den ene som vokser opp her er løst.

Allium Purple Sensation
Den er så vakker!

1 kommentar:

Nina i Paradiset sa...

Valurt er vakker, men skummel....
For å si det sånn, så prøvde jeg iherdig å bli kvitt den i min forrige hage, noen år etter at jeg hadde anskaffet meg den, men jeg ble aldri kvitt den. Den spredte seg innmari fort, og bredte seg over alle de andre staudene, og truet med å kvele de. Jeg prøvde å grave den opp, men røttene gikk så langt ned, og viklet seg inn i mellom steinene. Så den kom alltid opp igjen.
Jeg tok den ikke med på flyttelasset hit...!
Nydelig blåfarge da,