tirsdag 10. juni 2008

Tid for mat

Drivhus er kjekt å ha og koselig å holde på inni. Idag høstet jeg den første Squashen eller Zuccini som den også kalles.

Reddiker høster vi jevnlig. Disse har vokst ute i pyramiden i kukompostjord.Vi har også kjøpt en Bjørnbær. Den står inntil leveggen ved bassenget og soler seg mot syd. Antar vi får bare en liten smakebit av bær i år.

.
Og så har jeg sådd Kattemynte. Den er pen og lukter godt og skal visstnok være attraktiv for katter. Jeg har ikke sett at hverken vår katt eller nabokattene har frekventert oftere enn vanlig i hagen. Den er sådd i en stor potte/krukke og pynter ved inngangen til drivhuset.

Kattemynte - 'Nepeta cataria'

5 kommentarer:

Kathrine sa...

Her rekker jeg ikke ta bilde av reddikene, før de forsvinner inn i minstens munn...Skal så nye igjen imorgen, lange tofarga denne gangen. Rød og hvite.

Kattemynten her blir beitet på ja. Både vår katt og andre. Nå er den under flytting, hele urtebedet faktisk. Svartmaur har tatt over, så nå skal jeg lage noe annet der. Urtene skal i bassenget ja:-)

Zuccini hadde jeg noen år, godt som gratinert i ovnen. Men i år har det ikke blitt. Det har vært så mye annet. Får satse på neste år igjen..

Ha en fin kveld:D

Marie sa...

Kjekt med heimeavla grønnsaker.

Vil anbefale deg ei topp bok; Stauder i norske hager av Knut Langeland.( det er visst kome ei nyare utgåve også no)
Ho innheld dei fleste av staudene ein kan få kjøpt her i landet. Det står om kava jordsmonn, stell og elles størrelse og kva tid plantene blømer.

Fin onsdag til deg :)

Marie sa...

*KVA jordsmonn

Stine ☆ sa...

Mmmm.... deilige røde jordbær

Irene sa...

Kattene elsker kattemynte, men de kjenner ikke lukta på særlig avstand, så de må nærmest bare dumpe borti planta første gangen. Men så tygger de på den, og ruller seg i den og koser seg. Og planta tåler det og reiser seg sta opp igjen med nye skudd og blomster :-)