torsdag 5. juni 2008

Grønne fingre og grønne busker

Se, jeg har grønne fingre - bokstavelig talt *lol*. Sånn kan man se ut etter å ha beskjært mange tomatplanter, knepet og bundet de opp. Og jeg merket meg at de 3 forskjellige tomatplanteartene jeg har lukter også forskjellig fra hverandre.Etter en god skrubb og aloe vera håndkrem er hendene myke igjen. Hansker? Næsj.... ikke alltid det passer.
I skråningen ved bassengveggen er det blomstrende busker for tiden.

Her er det Fagerbusk, Buksbom, Bjørkebladspirea, Klatrebeinved. Og på veggene finner man: Bjørnebær, Klematis, Klatrerose og Rådhusvillvin.

Dette er en Bjørkbladpsirea - 'Spiraea betulifolia'
Og for første året siden de ble plantet, blomstrer Fagerbuskene
Fagerbusk - 'Kolkwitzia amabilis'
-

Jordbærene er også grønne ennå, men om ikke lenge er de saftige og rød. Må nok tenke på å finne frem nettet snart før fuglene spionerer!

4 kommentarer:

moseplassen sa...

Det ligger noe til deg i bloggen min :)
Nydelig manikyr du... :D

Kathrine sa...

Herlig grønne fingre;D Sånn skal det være.

Fin dag til deg:)

AnneKa sa...

Har lagt en liten utfordring til deg i bloggen min, stikk innom å se :-)

Grønnfargen fra tomatplantene er en flott farge. Har mange ganger tenke å farge tøy med den men har ikke kommet så langt. I år har eg kokt tomatplantene mine så de er visne.

Ha en fin helg!

inger karin sivertsen sa...

Har lyst å nevne om grønnetomat- hender.Jeg har vært tomatprodosent i 36 år.Kjøpte tomatex i gartnerhallen. Det lukter citron. Og etter vel økt i drivhuset vaker du det bare vekk. Hendene er like fin etterpå.Ellers hjelper det en del med fersk citron til en viss grad.
Lykke til