mandag 28. april 2008

Ville og tamme vekster

Rar overskrift, men sånn er det i en hage: Noe har man plantet selv og andre planter bare plutselig ER der. Og så spør man seg: Ugress eller ikke?

Det deilige med våren er at man ser forskjell fra dag til dag. Jeg tok en ny runde idag med kameraet og fant disse:

Forsythia blomstrer mest i toppen i år. Den ble flyttet i fjor. Kanskje den sturer bittelitt?
-
Bergena - "Saxifragaceae" med sine vintergrønne blader blomstrer tidlig og med mange aks.
-
Vårkål - "Ranunculus ficaria" - fant jeg navn og kjennetegn på i Marie sin blog; Heimdalhagen. Sikkert ugress, men nydelig er den så den får stå.
-
Hvitveis - "Anemone nemorosa" har kommet inn i hagen av seg selv den også. Ikke så mange av den ennå, men håper at den sprer seg selv.
-
Korsknapp - "Glechoma hederacea" heter denne blå urten. Identifisert med hjelp av hageGal. Den er liten og unseelig, men vakker synes jeg, med sine blå, fiollignende blomster. Sikker ugress, men foreløpig får den stå.

2 kommentarer:

moseplassen sa...

så koslige bilder :) Og ja, nå ser man jo virkelig forskjell fra den ene til den andre dagen :D

Vårkålen er søt, men den er et fryktelig ugress, så pass på å ikke få med deg noe jord fra der den står og videre i hagen (feks på et greip). Den sprer seg lett med noen små knoller. Den visner jo ned ganske fort, men om du ikke vi ha et gul-grønt vårteppe i hele hagen så pass på...

PS: forsytiaen din kan du jo vurdere å forynge litt. Dvs klippe ut endel av grenene om de er gamle, gamle grener blomstrer ikke like godt.

chatrine sa...

Wow, så langt blomstrene dine har kommet! Ble litt misunnelig her ja... Du har nok vår en smule tidligere enn meg ja;)