fredag 29. februar 2008

Tomatfrø er i hus

Tomatfrøene jeg bestilte har kommet. Her er utvalget. Bilder og tekst er hentet fra http://www.stueplanter.no/ Når du bestiller fra dem har du varen i postkassen to dager etterpå. Glimrende service!

Så blir det spennende da om jeg får disse sortene til. Jeg tør nesten ikke plante ennå for tenk om det plutselig blir kaldt og så fryser de bort for meg *urk* Jeg får satse på jevn varme i drivhuset, tror jeg.White Currant er en av årets favoritter. Fruktene er små, med lett gulskjær og kjøttet er kremaktig hvitt. Smaken er svært søt. Fruktene vokser i klaser og avlingen er svært stor. Man kan høste flere hundre velsmakende tomater fra hver plante.


Skarpt gule avlange tomater med bananform. Blir like over 10cm lange og ca 2,5cm i diameter. Kjøttfulle med mild smak og lavt syreinnhold. Dette gjør at den egner seg godt til salater og pastasaus, Meget gode på smak. Tipper det ikke er mange i nabolaget som dyrker denne.Tomatene kommer virkelig fra sibir, det er ikke bare ett navn. Planten produserer saftige, smakfulle, runde tomater som veier opp mot 200gram. Dette gjør den så tidlig som 59 dager etter at den er plantet ut. Planten egner seg godt for norske forhold da den trenger svært lite varme for å produsere tomater. Det er rapportert om store avlinger av høy kvalitet med en vekstsesong på bare 90-100 frostfrie dager. Anbefales.Ble du sulten nå :) Hos spises tomater som epler når de modnes, så jeg håper virkelig dette blir en suksess!

2 kommentarer:

AnneH sa...

Dette så jo spennende ut. Vet jo vor du kommer til å være i sommer...hjemme og vanner ;)

Mosefruen sa...

jeg har faktisk også white currant tomatfrø :D er superspent på smaken, for den skal viss være spesielt bra :D
Tomater er snop!