søndag 24. februar 2008

Kjøp og såing

Jeg måtte en liten tur på Plantasjen og handle litt blomsterjord, såjord og noen frø. Ikke alt kan sås nå, men det er veldig greit å ha alt i hus til den dagen man bare kan sette igang for fullt. Utvalget hos alle plantesentre er veldig stort nå - så løp å kjøp *lol*


Her er det jeg handlet idag og noe hadde jeg fra i fjor. Det er ikke sikkert at fjorårets frø har like stor spireevne, men det får så være. Jeg kan jo ikke kaste noe, så det blir puttet i potter.

Dette er et knippe med ekostiske frø. De er puttet i zipperposer med såjord, litt fuktighet og skal nå inn og legges oppå fyrkjelen i kjelleren for best mulig varme til spiringen. Her er det 2 typer palmer og Canna. Spent på om noe av dette vil spire i det hele tatt :)Noen frø har jeg sådd idag:
Agurk, Paprika og en blomst som heter Sorte øye. De er plassert inni plasthus inni drivhuset for å sikre at det er så lunt som mulig.

10 kommentarer:

Bente sa...

Så gøy det blir å følge plantene dine, Marita! Har du pelargoniaer? Jeg tar inn hvert år, men har ikke peiling på når man egentlig skal begynne å stelle dem litt ekstra på våren, om og når de skal klippes, når man kan ta stiklinger osv.... Du får vise og skrive litt om det, hi hi!

Marita sa...

Pelargonia har jeg ikke så mye peiling på egentlig. Har en plante som har overlevd siden i fjor. Den er nå tatt inn i varmen igjen og klippet ned. Kan ikke gjødsle ennå, vet jeg...Men skal finne en fin nettside om denne planten.

Nelly sa...

Gøy å ha drivhus, så kan våren begynne ekstra tidlig! Får skikkelig vårstemning av å se hva du holder på med. Gleder meg til å følge med videre. Kan hende mitt vilniss av en hage kan nyte godt av inspirasjonen du gir (en kan jo håpe...)

AnneH sa...

Så flink du er som tenker framover. Tenker det skal bli gøy med første våren med skikkelig drivhus.

Simonetta sa...

Compliments!!!A blog of garden is a beautiful idea!!!Hugs ;)))

Bjørgunn sa...

Endelig noe for meg også ! hihi
Skjønner at det er på tide å kjøpe og plante frø... Supert med denne bloggen !

Tiriltunge sa...

Dette var jo en fin og lærerik blogg du har laget. Skal bli spennende å følge med. Kanskje jeg kan få noen ideer til min "uinteressante hage". :-)

Marie sa...

Her skal eg innom både titt og ofte! Trur eg lenkar til deg med det same eg! Eg ønskjer meg veldig eit drivhus, håpar eg snart har råd til det. På ein gard er der alltid "viktigare" ting pengane skal brukast til...

Gler meg til å følgje deg vidare :)

Kjersti M sa...

Å som det fristet å begynne å så. Mine første frø går i jorden rundt 10.mars og drivhuset fyres opp i slutten av mars.
Jeg har mange hyggelige timer i drivhuset her nord mens vinteren ennå herjer på utsiden.
Blir spennende å følge med på hagebloggen din :o)

Tuja! sa...

Nå er det snart tid for hage. Jeg begynner ikke å så frø for i begynnelsen av april, da "flytter" jeg i drivhuset :-D
Dette blir en spennende blogg som jeg kommer til å "titte" innom ofte. :-D