torsdag 3. desember 2009

ABC i Ord og bilder - K #11


Når du går på sightseeing, ser du noen gang ned da? Jeg gjør det og ser mange flotte KUMLOKK. Mange ser nok litt rart på meg når jeg tar bilde av disse, men altså - Min K er altså Kumlokk.
.
Jeg letet rundt på pc'n min for å finne flere enn disse bildene, men i farten har både Lier og Bergen sitt blitt borte for meg. (Og nå er Lierkummene på tomten vår dekket av snø)
.
Men disse er jo pene:

Drammen
.

Stavanger
.
Trondheim
.

17 kommentarer:

Petunia sa...

Vi kaller det bekkalokk her i byn og det finne sganske mange stilige her også. Artig valg!

Mia sa...

Att kumlokk kunde ha så många olika flotta motiver har jag aldrig tänkt på. Nästa gång jag går föbi ett måste jag nog böja nacken och se efter :)

Turid Holm Flaa sa...

Interessant at du legger merke til kumlokk. Men det er jo mye historie i dem. Spennende.

Anonym sa...

Hei.Kan være mange fine mønster på kummlåkk.Men det er vell ikke så ofte att vi ser så mye på dem..Ønsker deg en riktig fin førjulshelg.Klem fra Bodil..

Magdalena sa...

så flott k-innlegg.. ja disse lokkene er som smykker,- de får altfor lite oppmerksomhet ellers,- så bra du tok deg av det... takk for hilsen, det var kosleig..

magny

Sommertid sa...

Noen kommuner/byer legger mye ned i å designe sine kumlokk , mens andre ikke tar seg bryet - noe som jeg syns er synd.

Drammens kumlokk er kjent for meg..og neste gang jeg er å besøker en ny by så skal jeg se etter de.

Go helg :)

Anonym sa...

Ja det er utrolig mange flotte kumlokk. Det er bare synd, det er ikke så ofte en legge merke til dem. Jeg har også vært å kikket ned på våre kumlokk, og ser at de fleste av dem er prydet med bymerket. Ha en god uke!

Maria sa...

Vilka otroligt fina brunnslock... Så fina är de inte här i Sverige, inte som jag har sett i alla fall.
Trevlig helg!

Rimkogeren sa...

Kunst i hverdagen, hvis man ellers bruger øjnene.

Henny sa...

Jeg var faktisk inde på at fotografere kloaklåg en gang i min grønne ungdom. Det er meget interessant, og de er jo tit rigt udsmykket med motiver af lokal interesse. Måske skulle man tage det op igen?

Living next to me sa...

jeg har aldri sett på kumlokk , trodde et lokk var et lokk . Morsomt se at jeg tok feil og at jeg skal begynne å gå med nesa mer ned . Gof helg til deg F.

Anne-Lie sa...

Det gäller att ha ögonen med sig för att hitta detaljerna;-))

Sologbolig sa...

Smart !!! for det finnes jo utrolig mange flotte kummelokk rundt omkring. Ha fine førjulsdager.

Anja Patulski sa...

Det havde jeg slet ikke tænkt på - jeg aner faktisk ikke hvad de hedder på dansk - Det er da utrolig flot.

Mia sa...

Hej igen, jag har en award til deg som jeg ønsker å gi til deg som takk for alle hyggelige kommentarer gjennom sommeren og all inspiration som du gitt meg. Tenkte det kunne passe bra som en avsluttning av hageåret 2009 :)

Melusine sa...

Stilig! Selv tar jeg mange bilder av dørhåndtak og vinduer og har nok fått en del merkelige blikk fra forbipasserende der jeg står og fokuserer på slike "uvesentlige" ting. Synd du har mistet det fra Bergen, skulle gjerne sett et fra byen min :)

farmors sa...

Det er så masse flotte kumlokk å se.
Jeg tar ofte bilder av de når jeg er på ferie, i Budapest er de av bronse! Lekkert, for de blir jo "pusset" av fotgjengere hele tiden! Morsomt å se at det er flere som har sansen!