tirsdag 8. oktober 2013

Geocaching - min nye hobby

Jeg går mye på tur både sommer og vinter. I vår -og sommerhalvåret driver jeg med Turorientering, men i tillegg nå har jeg fått snusen på Geocaching (geokæsjing) og blitt fullstendig hekta!  Hekta på å gå turer på nye steder man kanskje ellers ikke hadde tenkt på å besøke.

Forklaring på hva Geocaching er:
Det er en slags skattejakt for folk i alle aldre hvor man navigerer til en cache ved hjelp av GPS. GPS har man også på smarttelefoner og man laster ned en Geocache-app til den og følger kompass på vanlig måte.

En cache er en enhet som minimum innholder en papirlogg. Man skriver inn 'Nicket' sitt i loggen og etterpå logger man cachen som funnet på nettet på siden www.geocaching.com .

Før du starter jakten, må du registrere deg på nettstedet med nicket ditt, slik at du kan få oppgitt koordinater til hvor cachen befinner seg. Disse får man ikke oppgitt ellers ;)

Klikk deg inn på Grunnkurs i Geocaching og man får svar på alt man lurer på.

Men så kan man jo lure på hvordan en cache ser ut. Tja, den kan ha mange former og størrelser alt etter hvor de er plassert hen i terreng eller i bonære områder. Den minste jeg har funnet var på størrelse med tommelfingerneglen min og kunne skrus opp (dette er en nano)


Andre jeg har funnet ser ut som en kran, en mutter, vanlig lock-on-lock-bokser, sylinder med skrukork, filmrullboks, feltmatbokser, uthulede steiner og vedkubber o.lign.


Det som er viktig å merke seg når man har funnet en cache er å være diskrèt om det. De som ikke driver med denne sporten, trenger heller ikke å vite hva du 'snoker etter'. Man bør ikke være høyrøstet med "Jeg fant!!" eller rope Hurra! *ler*I Kina fant jeg 4 cacher; 2 vanlige og 2 virtuelle. Virtuelle vil si at man skal stå på et betemt punkt og ta bilde av seg selv eller gps foran en bestemt ting, som her foran statuen til minne om Kinas folkehelter.En annen virutell cache var denne: Forklare hva vi så i et glassmonter i Den forbudte by. Artig!


Alltid med på cahceturer har jeg med en mageveske som inneholder, penn/blyant, batterier, lommelykt, våtservietter, bytteting, en egen loggbok for notater og ledige ark i tilfelle en av loggene i en cache er våt.

Under ser du Milepælene mine så langt (jeg digger statistikk!)Flotte naturopplevelser er også en bonus. På dette utsiktspunktet i Lier har jeg aldri vært før, jeg visst ikke OM det stedet en gang før jeg studerte kartet med geocacher i Lier.  Dette er utsikt mot Holsfjorden mot nord.


Om du lurer på hva jeg heter på Geocaching.com så er navnet mitt Maliss. Legg meg gjerne til som cachevenn om du har lyst, det er morsomt å følge hverandre :D1 kommentar:

AnneH sa...

Ja, dette må være en fin måte å komme seg ut på. Får titte litt nærmere på hva dette er for noe tror jeg. Lykke til videre i jakten på cacher!