søndag 26. september 2010

Druehøsting

Nå er de siste druene høstet. I år har de fått henge ekstra lenge og de er mer enn modne. Søte og gode og passe store.Vi har høstet litt tidligere også. Noe har naboene fått, litt til jobben og vi har fyllt opp to norgesglass og hatt på sprit = Likør (håper vi). Den skal stå til jul så jeg får komme med en oppdatering om resultatet da, tenker jeg.
.
Tomater har jeg enda mye igjen av som ikke er modent. Drivhusdørene er nå lukket natt og dag slik at en evt. frostnatt ikke skal få ødelegge resten av avlingen.


Vi har også et plommetre i hagen som har båret noen få frukter i år for første gang. Nydelige var de. Og den ene stakkars pæren var også god. Pæretreet er gammelt og bærer litt frukt, men så synd at de ramler på bakken lenge før de er modne.

Og så Avokadoen min da. Jeg gjorde et lite eksperiment tidligere i sommer. Avokadoen vokste opp og fikk noen bladpar. Da kuttet jeg stilken og satte toppen i jorda igjen.
Toppen ble ikke noe av, men stilken lever og har produsert ny gren. Kutter jeg litt på den også, vil planten sannsynligvis produser enda flere nye grener og bli mer 'buskete'.1 kommentar:

AnneH sa...

Skal bli spennende å høre hvordan likøren blir! Du er heldig som har drivhus og kan forlenge "sommeren" litt. Hva gjør dere med pæren da? Deler den i 4? ;)