søndag 9. september 2012

Høstens grøde

Tomatene er ferdig høstet og ingen flere å hente.

Druene er høstet; I år ble det 10 kg!!  Og de er nå puttet oppi stor plastdunk og satt gjær på (=vin om en tid)  Joda, vi forsøker å lage vin som et eksperiment i år og det putrer villig *hehe*

Salat er godt og vokser stadig, mens Kantalopen ikke er riktig klar ennå.



Den er også et ekspermient i drivhuset i år. Aner jo ikke hvordan dette vil smake, men det skal jeg komme tilbake til når det er fortært.



Vi satte forresten 3 maisplanter inne i drivhuset og 3 stk ute. De plantene inne vokste seg høy og lang og gjennom takluka, men fikk ikke overvettes mye frukt av den grunn.
De tre plantene ute ble ikke fullt så høye og fikk like mange belger.  Vi kommer ikke til å ha mais i drivhuset til neste år, nei.

Squash plantet jeg ute, men det ble totalt mislykket - mest pga av den vååååååte sommeren!  De fikk rett og slett for mye overvann og råtnet på stengelen :(

Vi har to epletrær igjen i hagen. Bare ett av dem ga mye frukt i år, dette er bare litt fra høstingen. Vi skal prøve oss på å lager cider av den i år, blir spennende det også :)


Når jeg tenker meg om her jeg sitter og skriver, så er vel straks plommene modne også! Det må sjekkes ut imorgen.

Ringblomster er også spiselig, men de får stå i fred - også for brunsneglen faktisk (enn så lenge)


2 kommentarer:

Mariann sa...

Så mye flott du kan høste inn. 10 kg druer, det er jo fantastisk. Det blir spennende med vinsmaking etter hvert. Eplene ser riktig gode ut.
Ha en fin uke!

AnneH sa...

Ser jo ut til å være en frodig høst hos deg. Skal bli spennende å høre om drikkene dine. Særlig cideren. Lykke til!